Uitgegroeid tot een begrip

Het pand is in 1925 als woonhuis gebouwd. Familie Debesma kocht het pand in de tijd dat de eerste badgasten ons eiland ontdekten en zij openden een klein cafetaria genaamd ‘de Boemerang’. Met de toename van het toerisme werd deze zaak al snel te klein en volgde een verbouwing. Vijf jaar later in 1970 werd Nienke van Dieren de nieuwe eigenaresse. Zij breidde de zaak uit en begon een eethuisje ‘De Koffiepot’ waar koffiepotten de sfeer bepaalden. Uiteindelijk bedroeg de verzameling meer dan vierhonderd potten. In de daaropvolgende dertig jaar is ‘De Koffiepot’ uitgegroeid tot een begrip.

Begin 2003 kwam De Koffiepot te koop te staan en besloten Olaf en Maamke samen deze kans te grijpen. Bank na bank werd bezocht. Uiteindelijk ging de tiende bank akkoord. En zo werden zij in februari 2004 de nieuwe eigenaren. De zaak werd verbouwd, de keuken moest geheel worden vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd, het interieur is een stuk lichter en opener geworden. De koffiepotten* bleven prominent aanwezig. Op 04-04-04 ontvingen zij de eerste gasten.
* bijzondere exemplaren blijven welkom!

Begin 2010 heeft er een rigoureuze verbouwing plaatsgevonden. Alles is gestript, balken zijn vervangen, plafond verhoogd, al het leidingwerk opnieuw, toiletgroepen zijn naar bijgebouw buiten verplaatst en er is een invalidentoilet gerealiseerd, vloeren en muren geïsoleerd, nieuwe deuren en kozijnen met dubbel glas en keuken geheel vernieuwd. In 2016 kreeg alles opnieuw een nieuwe kleur en hebben we, sfeerverhogend, een gashaard laten plaatsen plus nieuw meubilair.

 

0562 448754